Publicado el

Algunes curiositats sobre Unicorns

La primera representació coneguda d’un unicorn es troba en les coves de Lascaux, a França, i data del 15.000 a. de C. Fins que es van adonar que l’anomenat unicorn Lascaux tenia dues banyes, dibuixats molt junts.

El primer registre d’unicorns en la literatura occidental pertany a l’historiador grec Ctesias. Al segle V aC, va escriure que la bèstia tenia un cos blanc, cap habitat, ulls blaus i una banya multicolor vermella en la punta, negre en el mitjà i blanc a la base. Aquí pots veure molts llibres sobre unicorns.

En els seus viatges, Marco Polo creia que es va creuar amb unicorns. Va relatar: «Són bruts i molt lletjos. No són en absolut com nosaltres creiem”. Això és perquè en realitat eren rinoceronts.

Segons els informes, Genghis Khan va decidir no conquistar Índia després de conèixer a un unicorn, que es va inclinar davant ell; ho va veure com un senyal del seu pare mort i va retornar el seu exèrcit.

Durant les Èpoques Fosques (es refereix al període que inclou del 476 a l’any 1000), van sorgir unes col·leccions conegudes com a “Bestiaris”, que explicaven l’ús medicinal dels animals coneguts, que en aquest moment incloïa als unicorns.

En el seu apogeu, la «banya d’unicorn» valia literalment 10 vegades el seu pes en or. En 1560, els comerciants alemanys van vendre al Papa una banya d’unicorn per 90,000 escuts, uns 20.000 euros actualment. Les farmàcies a Londres van vendre banyes d’unicorn en pols fins a 1741.

L’antiga heràldica d’unicorns es pot trobar en els antics segells de Babilònia i Assíria, però el rei Jaime III d’Escòcia al segle XV encunyo dues monedes d’or que eren conegudes com l’unicorn i el mig unicorn.

moneda unicorn,curiositats sobre Unicorns