Publicado el

Teories sobre l’origen de l’unicorn

Es deia que s’assemblava a un cavall que tenia una sola banya en forma d’espiral que sortia del seu front. El seu origen ha estat objecte de moltes i diverses teories, una d’elles és de l’època d’Alejandro Magne (356-323 aC). Una d’aquestes teories deia que el seu cavall, anomenat Bucéfalo (Bucephalus), portava banyes daurades en la batalla i que això havia estat l’origen de la llegenda de l’unicorn. Però, Bucéfalo era negre i se suposava que els unicorns eren blancs. Una altra especulació era que la seva existència provenia dels primers rinoceronts. També es va saber d’un animal anomenat “monoceros”, del que alguns pensaven que era un unicorn i uns altres creien que era un rinoceront.

Les descripcions de l’unicorn es troben en uns llibres anomenats “Bestiaris”, que contenien il·lustracions i descripcions de moltes espècies d’animals, tant reals com a imaginaris, dels segles XII i XIII. Un d’aquests llibres deia que era prou feroç com per matar a un elefant clavant-li la seva banya, i algun dibuix mostrava que l’unicorn era molt més gran que l’elefant. Segons un altre escrit, l’unicorn era tan veloç que els caçadors no podien atrapar-ho de cap manera. Però es creia que si una jove era enviada al bosc on sabien que existia l’unicorn, quan aquest la veia, saltava a la seva falda i els caçadors podrien capturar-ho. Del monoceroses deia que era més gran que l’unicorn, amb els peus semblats als d’un elefant, i amb una única banya, d’1,2 metres de llarg. Encara que era possible matar a un, cap havia estat capturat viu.

Avui dia podem trobar molts llibres sobre unicorns i éssers fantàstics, i per això aquí et deixem una secció especial perquè puguis triar amb comoditat el que més t’agradi, i segons l’edat del lector. Tenim llibres documentals i històrics, fins a contes plens de màgia i colors per als més nens.