Publicado el

Narwhal / Narval: Un unicorn real?

Es diu que el Narwhal és l’unicorn del mar, una marsopa (així se li crida a qualsevol dofí de grandària petita) de color pàl·lid, que es troba en les aigües i rius costaners de l’Àrtic. Aquests llegendaris animals tenen dues dents. En els mascles, la dent més prominent és un ullal en forma d’espasa, de fins a 2,5 metres de llarg. Aquest ullal d’ivori creix directament a través del llavi superior del narval. En les femelles, l’ullal creix, però no arriba a ser tan prominent com el del mascle.

Els Narwhal estan relacionats amb els dofins mulares, belugas, marsopes i orques. Igual que altres marsopes, viatgen en grups i s’alimenten de peixos, gambetes, calamars i altres aliments aquàtics. Sovint els hi veu nedant en grups de 15 a 20, però s’han reportat concentracions de centenars o fins i tot milers de narvales. De vegades aquests grups queden atrapats pel canvi de gel i són víctimes dels caçadors, óssos polars o morses. Els esquimals cacen al narwhal pels seus llargs ullals i la seva pell, que és una important font de vitamina C en la dieta tradicional de l’Àrtic. Aquí els deixem un videoon poden apreciar-se molt d’a prop:

En la nostra secció de PELUIXOS UNICORN podràs trobar molts «NARWHALS» de diferents colors i grandàries!!